Sałata z awokado, mango i
pomidorami, polana miodowo-
cytrynowym vinaigrettem z
odrobiną rozmarynu
Składniki:
Dojrzałe awokado
3 pomidory
Mango
Sałaty: lodowa, cykoria, rukola
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Łyżeczka miodu
Łyżeczka musztardy
Sól
Pieprz
Rozmaryn
Awokado i pomidory kroimy w większe kawałki. Mango obieramy i
kroimy w dużą kostkę. Tak przygotowane składniki układamy na sałatach.
Musztardę mieszamy z miodem i oliwą z oliwek. Proporcje ustalamy
w zależności od ilości porcji jaką chcemy przygotować. Dodajemy sok z cytryny,
sól, pieprz i świeży, posiekany rozmaryn. Polewamy naszą sałatkę. Najlepiej
smakuje w towarzystwie białego, półsłodkiego wina. Gwarantowany dobry smak i
uśmiech domowników!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz