piątek, 8 listopada 2013

Wspomnienie lata.



Sałata z awokado, mango i pomidorami, polana miodowo-

cytrynowym vinaigrettem z odrobiną rozmarynu






Składniki:


Dojrzałe awokado

3 pomidory

Mango

Sałaty: lodowa, cykoria, rukola

Sok z cytryny

Oliwa z oliwek

Łyżeczka miodu

Łyżeczka musztardy

Sól

Pieprz

Rozmaryn


Awokado i pomidory kroimy w większe kawałki. Mango obieramy i kroimy w dużą kostkę. Tak przygotowane składniki układamy na sałatach. 




Musztardę mieszamy z miodem i oliwą z oliwek. Proporcje ustalamy w zależności od ilości porcji jaką chcemy przygotować. Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz i świeży, posiekany rozmaryn. Polewamy naszą sałatkę. Najlepiej smakuje w towarzystwie białego, półsłodkiego wina. Gwarantowany dobry smak i uśmiech domowników!


Noże w dłonie i do pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz